Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Bigos z kabaczka
  Ocena: (4.6 pkt.) Oceniało 111 osób.

Przepis dodał(a): Iza
[2007-07-17]
 
Sposób przygotowania:
Kabaczka obrać ze skórki, usunąć pestki, pokroić w niezbyt drobną kostkę, to samo należy zrobić z pomodorami i papryką.
Cebulę pokroić w plastry.
Wlać do garnka 2 łyżki oleju i na rozgrzany wrzucić cebulę, mięso i kiełbasę pokrojone również w kostkę.
Dodać do tego 3 łyżki koncentratu lub ketchupu.
Po około 3 minutach dodajemy pokrojonego kabaczka, podlewamy delikatnie wodą i gotujemy na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając.
Kiedy kabaczek zrobi się już lekko miękki dodajemy paprykę i dalej gotujemy na wolnym ogniu.
Po około 5-7 minutach dodajemy pomidory oraz sól, pieprz i paprykę w proszku.
Gotujemy jeszcze około 3-5 minut na wolnym ogniu.
   
Składniki:
1 duzy kabaczek,
2-3 pomidory,
1 lub 2 papryki (mogą być kolorowe),
1 duża cebula,
przecier pomidorowy lub ketchup,
mięso bigosowe,
30 dag kiełbasy,
sól, pieprz,
papryka w proszku słodka i ostra, olej
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Warzywne - Przepis na Bigos z kabaczka

 

24_16