Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Bakłażany faszerowane
  Ocena: (4 pkt.) Oceniało 3 osób.

Przepis dodał(a): Sonia
[2007-06-25]
 
Sposób przygotowania:
Bakłażany obrać ze skóry, podzielić na połowy, wydrążyć i sparzyć wrzątkiem.
Ryż ugotować na sypko i ostudzić.
Cebulę posiekać i przesmażyć grzyby ugotować i posiekać; dodać do ryżu.
Masę doprawić, dodać jaja.
Połówki bakłażanów oprószyć mąką i napełnić przygotowanym farszem.
Włożyć do naczynia, podlać wywarem z grzybów i dusić do miękkości.
Następnie podprawić śmietaną z mąką.
Podawać z ziemniakami.
   
Składniki:
80 dag bakłażanów,
15 dag ryżu,
3 łyżki tłuszczu,
cebula,
4 dag grzybów suszonych,
pół szklanki śmietany,
1,5 łyżki mąki,
2 jaja,
sól,
pieprz,
przyprawa do zup
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Warzywne - Przepis na Bakłażany faszerowane

 
Telewizory
24_3