Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Tatar śledziowy
  Ocena: (3.3 pkt.) Oceniało 9 osób.

Przepis dodał(a): Ola
[2007-07-20]
 
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki drobno posiekać i ułożyć na talerzach w kręgi.
Wokół brzegów talerzy - ogórki, następnie kolejno buraczki, cebule, śledzie, wreszcie w środku, na posiekanym szczypiorku i natce pietruszki, żółtko starannie oddzielone od białka.
Posypać przyprawami, skropić oliwą i oprószyć posiekaną zieleniną.
   
Składniki:
po kilka śledzi w oliwie lub marynowanych,
ogórków, buraczków konserwowych i cebul
po pęczku szczypiorku i pietruszki
kilka łyżek oliwy
jajo
sól, pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Rybne - Przepis na Tatar śledziowy

 
Telewizory
23_12