Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Ryba w cieście
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 4 osób.

Przepis dodał(a): Wlodi
[2009-11-05]
 
Sposób przygotowania:
Ryby odmrażamy! Jak już ją odmozimy kroimy na paski.
Mąke sypiemy na talerz.
Przygotowujemy ciasto jak na naleśniki.
Jak juz mamy wszystko gotowe to rybę panierujemy pokrojana rybę w mące i namaczamy w cieście które zostało zrobione i kładziemy na głębokim rozgrzanym tłuszczu najlepiej kłaść po 3 kawałki żeby się nie po przyklejały to siebie! Samażymy na kolor zlocisty! Do tego najlepszy jest sos słodko-kwaśny
Majonez i ketchup wlewamy do miski dodajemy sok z cytryny i cukier wszystko mieszamy i mam juz gotowy sos.

Sos jest do ryby.
Po usmażeniu ryby wykładamy na talerz podajemy z frytkami lub ziemniakami
ogorki kroimy w paski! Na jeden talez 2 male ogórki
   
Składniki:
0.5kg Ryby Page(mrożoną)
Ogórki kiszone lub konserwowe(do ozdoby)
Do przygotowania ciasta w płynie.
Robimy tak samo jak na naleśniki(czyli: 0.5 kg maki,4 jajka, 0.5 lub 1 Litr. mleka)
1litr oleju!
Do tego sos słodko kwaśny:
Jest bardzo łatwy do przyrządzenia!
0.5kg. majoneu
0.5kg. ketchupu
troszkę soku z cytrynu do smaku
troszkę cukru też do smaku
Uwagi:
Smażyc pod przykryciem, jak sie wlozy na rozgrzany tluszcz zeby nie szczelal!
¯yczę smacznego!
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Rybne - Przepis na Ryba w cieście

 

23_16