Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Ryba po grecku
  Ocena: (3.6 pkt.) Oceniało 55 osób.

Przepis dodał(a): Stefcia
[2007-07-04]
 
Sposób przygotowania:
Rybę opłukać, posolić i obtoczyć w mące, dokładnie przyciskając.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Włoszczyznę obrać, zetrzeć na trace warzywnej, cebulę drobno posiekać.
Dusić do miękkości (przez ok.
30 minut) na niewielkiej ilości oleju na małym ogniu pod przykryciem wraz z ziołami i przyprawami.
Pod koniec duszenia dodać pastę pomidorową oraz sok z cytryny.
Nieco przestudzonymi warzywami obłożyć usmażone filety rybne.
Wstawić do lodówki i podawać po kilku godzinach ozdobione plasterkami cytryny i świeżymi ziołami.
   
Składniki:
1 kg filetów z ryby morskiej
3 marchewki
2 pietruszki
1 nieduży seler
1 cebula
100 g mąki
4 łyżki oleju
2 łyzki pasty pomidorowej
sok z połowy cytryny
sól, pieprz, bazylia, oregano
Uwagi:
brak
 

 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Rybne - Przepis na Ryba po grecku

 

23_6