Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Mintaj faszerowany pieczarkami
  Ocena: (3.3 pkt.) Oceniało 13 osób.

Przepis dodał(a): Dorota
[2007-07-16]
 
Sposób przygotowania:
Pieczarki przesmażyć z cebulką, z jajka mąki wody i chrzanu robimy gęste ciasto naleśnikowe, doprawiamy na ostro.
Mintaja delikatnie rozbijamy tułczkiem do mięsa, kładziemy przesmażony farsz pieczarkowy i składamy filety na pół.
Na patelni rozgrzewamy olej, mintaja obtaczamy w mące, maczamy w cieście i smażymy na wolnym ogniu.
Podajemy z ryżem na ostro lub ziemniakami i surówką z białej kapusty.
   
Składniki:
2 filety mintaja,
10 dkg pieczarek,
jedna duża cebula,
jajko,
mąka,
cytryna,
łyżeczka chrzanu,
przyprawy,
olej do smarzenia.
Uwagi:
Obsmażonego mintaja można również dusić z warzywami w piekarniku.
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Rybne - Przepis na Mintaj faszerowany pieczarkami

 

23_11