Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Karp w pomidorach
  Ocena: (3 pkt.) Oceniało 2 osób.

Przepis dodał(a): Monika
[2007-07-26]
 
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek obrać, posiekać.
Paprykę oczyścić, pokroić w romby.
Pomidory sparzyć wrzątkiem , obrać ze skóry, pokroić.
W dużym rondlu rozgrzać oliwę, obsmażyć na niej przyprawioną rybę, wyjąć.
Do rondla włożyć cebulę i czosnek, zeszklić, dodać paprykę i pomidory, dusić mieszając.
Gdy paprykę zmięknie dodać piure pomidorowe, posiekaną natkę pietruszki, wymieszać i przyprawić, zmniejszyć temperaturę, dodać obsmażoną rybę, oliwki, dusić jeszcze 15 minut.
Podawać z dodatkiem białego pieczywa.
   
Składniki:
1 kg filetów z karpia
2 duże cebule
2 słodkie papryki
2 ząbki czosnku
50 dkg pomidorów
1 pęczek naci pietruszki
½ szklanki oliwy
3 łyżki piure pomidorowego
oliwki bez pestek
sól, pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Rybne - Przepis na Karp w pomidorach

 
Telewizory
23_14