Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Dorsz w sosie musztardowym
  Ocena: (4.9 pkt.) Oceniało 56 osób.

Przepis dodał(a): Gienia
[2007-07-12]
 
Sposób przygotowania:
Dorsz posypać solą i estragonem, usmażyć w małej ilości oleju, odstwić w ciepłe miejsce.

Musztardę rozmieszać na tej samej patelni ze śmietaną,
wlać wywar, zagotować, doprawić.

Rybę polac sosem, posypac posiekaną rzeżuchą.

Podawać z ziemniakami z wody.
   
Składniki:
100g dorsza,
suszony estragon,
szczypta soli,
olej,
1/2 łyżki musztardy,
pieprz,
łyżka śmietany,
łyżka rzeżuchy,
1/10 l wywaru z warzyw.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Rybne - Przepis na Dorsz w sosie musztardowym

 
Telewizory
23_9