Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

¯eberka wieprzowe w sosie
  Ocena: (4 pkt.) Oceniało 22 osób.

Przepis dodał(a): Ada
[2007-07-09]
 
Sposób przygotowania:
Na palniku wstawić wodę w garnku, wkruszyć suszone grzyby, dodać magi i kostki rosołowe.
Obrać cebulę i pokroić ją w półplastry.
¯eberka pociąć tasakiem na odpowiednie kawałki, opruszyć solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć cebulę, łyżką cadzakową przełożyć ją do gotującego się wywaru.
Następnie na tym samym tłuszczu podsmażyć żeberka na kolor jasnozłoty i również przełożyć do wywaru.
Gotować do miękkości.
Przygotować zasmażkę z mąki lub zawiesinę, zagęścić sos, poczekać aż zgęstnieje wyłączyć palnik.
Podawać z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.
   
Składniki:
1 kg żeberek
2 grzyby suszone
2 średnie cebule
2 kostki rosołowe
maggi
sól
pieprz
mąka do zagęszczenia
olej lub smalec do smażenia
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Mięsne - Przepis na ¯eberka wieprzowe w sosie

 
Telewizory
22_10