Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

¯eberka wieprzowe duszone z pomidorami
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 9 osób.

Przepis dodał(a): Czesia
[2007-07-14]
 
Sposób przygotowania:
¯eberka oczyścić, umyć, pokroić na porcje, oprószyć mąką i lekko obrumienić na smalcu razem z posiekaną cebulą.
Przełożyć do rondla, skropić wodą, dusić pod przykryciem ok.
30 min.
Umyte pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, pokrajać na cząstki, dodać do żeberek.
Udusić do miękkości i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
   
Składniki:
60-75 dag żeberek wieprzowych
4 cebule
75 dag pomidorów / 2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
2 łyżki smalcu
2 łyżki mąki
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Mięsne - Przepis na ¯eberka wieprzowe duszone z pomidorami

 
Telewizory
22_15