Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Wołowina z fasolką szparagową
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Justyna
[2007-07-19]
 
Sposób przygotowania:
Umyte mięso pokroić w plastry lub grubą kostkę.
W rondlu zalać mięso wodą i dusić powoli aż zmięknie, posolić.
Dodać fasolkę, pokrojona w plastry cebulę, powoli gotować.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, zmiksować.
Dodać pomidory do duszącego się mięsa, dusić jeszcze przez 7 minut.
Powstały sos można zagęścić mąką.
Przyprawić pikantnie, dodać zioła.
   
Składniki:
1 kg wołowiny pieczeniowej
50 dkg ugotowanej lub konserwowej fasolki szparagowej
2 małe pomidory
1 cebula
zielona cebulka
sól, pieprz, ulubiona zioła
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Mięsne - Przepis na Wołowina z fasolką szparagową

 

22_23