Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Tortilla z wołowiną
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 1 osób.

Przepis dodał(a): Iwona
[2007-07-19]
 
Sposób przygotowania:
Ziemniaki kroimy w grubą kostkę, podsmażamy na złoty kolor.
Dodajemy mięso mielone i smażymy razem ok.
5 min.
Warzywa myjemy, marchew i cebulę obieramy, wszystkie kroimy w kostkę i dodajemy do ziemniaków z mięsem.
Smażymy ok.
8 min.

Doprawiamy solą i pieprzem.
Jajka mieszamy ze śmietaną i zalewamy masę warzywno-mięsną.
Dusimy pod przykryciem ok.
5 min.
Następnie odwracamy tortillę i smażymy kolejne 5 min.
Natkę siekamy i posypujemy nią gotowe danie.
   
Składniki:
50 dag ugotowanych ziemniaków,
20 dag mielonej wołowiny,
po 1/2 papryki czerwonej,
żółtej i zielonej,
1 marchewka,
1 cebula,
3 jaja,
3 łyżki śmietany,
sól, pieprz,
olej do smażenia,
pęczek natki pietruszki
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Mięsne - Przepis na Tortilla z wołowiną

 
Telewizory
22_24