Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Schab w przyprawach
  Ocena: (1 pkt.) Oceniało 4 osób.

Przepis dodał(a): Gocha
[2007-07-20]
 
Sposób przygotowania:
Opłukany i osuszony schab pokroić na kotlety grubości 1-1,5 cm.
Masło stopić, połączyć z pozostałymi składnikami przyprawy.
Posmarować dokładnie kotlety z obu stron, położyć na tacce i upiec na bardzo gorącym grillu.
   
Składniki:
1 kg schabu środkowego (bez kości)
Przyprawa:
1,5 łyżki zmielonego białego pieprzu
łyżka zmielonego czarnego pieprzu
2,5 łyżeczki pieprzu cayenne
2 łyżeczki sproszkowanego czosnku
łyżeczka tymianku
2 łyżki musztardy
10 dag masła
łyżka soli
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Mięsne - Przepis na Schab w przyprawach

 
Telewizory
22_26