Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Rolada mięsna z serem
  Ocena: (3.9 pkt.) Oceniało 13 osób.

Przepis dodał(a): Dagmara
[2007-07-09]
 
Sposób przygotowania:
Mięso starannie wymieszać z cebulą pokrojoną w drobną kostkę, jajami i bułką tartą.
Doprawić masę solą i pieprzem.
Por oczyścić, sparzyć wrzątkiem lub krótko obgotować.
Pozostawić na sitku, żeby dobrze ociekł.

Rozłożyć mięso na folii do pieczenia w prostokąt grubości l cm.
Por przyciąć tak, by pozostał kawałek (biała część) takiej samej długości, co krótszy bok prostokąta.

Położyć go na mięsie.
Zwinąć mięso, pomagając sobie folią, ale nie zwijać jej z mięsem.
Roladę ułożyć na blasze wysmarowanej olejem i piec godzinę w piekarniku nagrzanym do 200°C.

Pod koniec pieczenia położyć na roladzie paski żółtego sera.
Gdy ser się przyrumieni, roladę wyjąć i pokroić na dość grube plastry.
Podawać przybraną natką pietruszki.
Następnego dnia roladę można podawać na zimno.

Doskonałym dodatkiem do rolady jest ogórek małosolny lub kwaszony.
   
Składniki:
1 kg mielonej wieprzowiny
20 dag żółtego sera
2 cebule
2 jaja, por
2 łyżki bułki tartej
łyżka oleju
natka pietruszki
pieprz
sól
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Mięsne - Przepis na Rolada mięsna z serem

 

22_8