Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Pieczeń wieprzowa na ostro
  Ocena: (4.5 pkt.) Oceniało 4 osób.

Przepis dodał(a): Ilona
[2007-07-14]
 
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 godziny.
Następnie mięso posypać mąką, obrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu z drobno pokrojoną cebulą, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem.
Ogórki obrać, pokroić w paseczki, podsmażyć na maśle, skropić wodą, dusić do miękkości.
Miękkie mięso wyjąć, pokroić ukośnie na porcje, ułożyć na półmisku.
?mietanę wymieszać z mąką, dodać do sosu razem z ogórkami chrzanem, posiekaną natką pietruszki, chwilę pogotować, doprawić, polać pieczeń.
Podawać z ziemniakami.
   
Składniki:
50 dkg wieprzowiny bez kości,
4 dkg tłuszczu,
1 dkg mąki,
150 ml śmietany,
10 dkg cebuli,
5 dkg tartego chrzanu,
15 dkg ogórków kwaszonych,
2 dkg masła do ogórków,
natka pietruszki,
sól,
pieprz,
cukier i curry do smaku.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Mięsne - Przepis na Pieczeń wieprzowa na ostro

 

22_19