Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Oryginalne sphaghetti Bolognese
  Ocena: (4 pkt.) Oceniało 2 osób.

Przepis dodał(a): soonic
[2009-08-27]
 
Sposób przygotowania:
Cebulę obieramy i drobno siekamy.
Smażymy do zeszklenia.
Następnie dodajemy drobno pokrojoną marchew i seler.
Dusimy ok 20 min.
Po tym czasie dodajemy mięso.
Po 5 min dodajemy zmiażdżony czosnek i przyprawy.
Cukier dodajemy w ilości ok 5 łyżeczek.
Po 10 min dodajemy pokrojone pomidory bez skóry i czerwone wino.
Doprawiamy dodatkowo według własnych upodobań.
Dusimy od 30 do 60 min (zależy kto co lubi).
Makaron gotujemy al dente.
Wszystko podajemy posypane mozarella lub innym serem oraz kieliszkiem czerwonego wina.

Koszt dania to ok 10-15 zł.

¬ródło: e-Kobieta - www.e-kobieta.legalnamuzyka.pl
   
Składniki:
Do przyrządzenia tego (mojego ulubionego) dania potrzeba:
- 4 średnie cebule
- pół selera wielkości piłki do tenisa
- duża marchew
- ząbek czosnku
- 3 duże pomidory
- ok 200g koncentratu pomidorowego
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 200 ml wytrawnego czerwonego wina (ew. wody)
- przyprawy (sól, cukier, papryka słodka, pieprz)
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Mięsne - Przepis na Oryginalne sphaghetti Bolognese

 
Telewizory
22_34