Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Kotlety mielone klasyczne
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 8 osób.

Przepis dodał(a): Ola
[2010-02-18]
 
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, zmielić razem z namoczoną i odciśniętą bułką oraz cebulą,
połączyć z jajkiem, doprawić do smaku.
Następnie podzielić na porcje,
formować w bułce owalne kotlety.
Kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz, zrumienić z obu stron, potem dosmażyć na małym ogniu.
   
Składniki:
30 dag wieprzowiny bez kości
10 dag wołowiny bez kości
6-8 dag bułki czerstwej
8 dag cebuli
jajko
bułka tarta
tłuszcz
sól pieprz do smaku
Uwagi:
brak
 

 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Mięsne - Przepis na Kotlety mielone klasyczne

 
Telewizory
22_35