Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Klopsiki w jarzynach
  Ocena: (3.9 pkt.) Oceniało 12 osób.

Przepis dodał(a): Ilona
[2007-07-03]
 
Sposób przygotowania:
Zmielić mięso z wcześniej namoczoną i odcisniętą bułką.
Dodać utarty na drobnej tarce ziemniak, przyprawy i wymieszać.
Formować kulki i obtaczać w kaszy mannej.
Włoszczyzne obrać, pietruszkę, marchewkę i seler zetrzeć na grubej tarce, a por i cebulę drobno posiekać.
Włożyć jarzyny do rondelka, zalać wodą i zagotować.
Do gotujących się jarzyn wkładać klopsiki i dusić na małym ogniu.
   
Składniki:
1/2 kg cielęciny lub filet z drobiu / ryby,
pół bułki,
surowy ziemniak,
przyprawy,
włoszczyzna,
trochę kaszy manny.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Mięsne - Przepis na Klopsiki w jarzynach

 

22_4