Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Kebab - sałatka
  Ocena: (5 pkt.) Oceniało 3 osób.

Przepis dodał(a): Agniecha
[2008-04-11]
 
Sposób przygotowania:
Mięso pokroić w paski (3cm)włożyć do naczynia żaroodpornego posypać przyprawą do kebaba,solą, pieprzem wlać odrobinę oliwy i wody , wstawić do rozgrzanego piekarnika co jakiś czas dolewać wody żeby mięso mogło się dusić (piec ok.
1 godzinę).Sos sałatkowy przygotować tak jak napisano na opakowaniu.Majonez wymieszać z ketchupem.
Warzywa pokroić w kostkę, talarki ...
jak kto woli.
Podgrzać pitę i wyłożyć na talerzu,na nią na przemian kłaść warzywa, mięso, fetę i na koniec jeszcze raz polać sosami.
   
Składniki:
1 kapusta pekińska ,
2 pomidory,
1 świeży ogórek ,
1 duża cebula,
feta,
1 kg wołowiny(chudej),
przyprawa do kebaba(gyrosa),
sos sałatkowy czosnkowy ,
majonez, ketchup,pita
Uwagi:
dla 3 osób
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Mięsne - Przepis na Kebab - sałatka

 
Telewizory
22_29