Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Cielęcina z pieczarkami
  Ocena: (4 pkt.) Oceniało 1 osób.

Przepis dodał(a): Honoratka
[2007-07-14]
 
Sposób przygotowania:
Cielęcinę drobno posiekać, wyrobić z drobno pokrojoną cebulą i śmietaną, posolić.
Do głębokiego naczynia wlać 1 łyżkę oleju, włożyć cielęcinę, skropić 1 łyżka oleju, przykryć folią aluminiową.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 st.
C i piec ok.
25 min.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, przepołowić i posolić.
Pieczarki oczyścić, wyciąć trzonki, kapelusze wypłukać, sparzyć wrzącą wodą, osuszyć, pokroić na "listki", posolić, wymieszać z połową zieleniny.
Wyjąć naczynie z cielęciną ułożyć na niej pieczarki, skrapiając pozostałym olejem.
Umieścić na tym jedną warstwą pomidorów.
Wstawić z powrotem do piekarnika i piec bez przykrycia ok.
10 min.
Po wyjęciu posypać pozostałą zieleniną.
   
Składniki:
40 dag cielęciny
1 cebula
3-4 łyżki śmietany
3 łyżki oleju
3 pomidory
sól
25 dag pieczarek
zielenina
przyprawy
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Mięsne - Przepis na Cielęcina z pieczarkami

 
Telewizory
22_16