Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Cielęcina z czosnkiem
  Ocena: (1.1 pkt.) Oceniało 116 osób.

Przepis dodał(a): Iwona
[2007-06-23]
 
Sposób przygotowania:
Mięso pokroić w dużą kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę i obrumienić.
Bułkę zemleć, czosnek drobno posiekać i dodać wraz z przecierem i winem do mięsa.
Potrawę posolić i popieprzyć, dusić pod przykryciem na bardzo małym ogniu (płytka) około 1 godziny.
W razie potrzeby podlać trochę wodą.
Podawać z ryżem i piklami.
   
Składniki:
70 dag cielęciny bez kości
1 mała główka czosnku
2 łyżki oliwy
1 mała czerstwa bułka
1 łyżka przecieru pomidorowego
1 szklanka białego wytrawnego wina
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Mięsne - Przepis na Cielęcina z czosnkiem

 

22_2