Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Boczek pieczony
  Ocena: (1.4 pkt.) Oceniało 29 osób.

Przepis dodał(a): Renia
[2007-07-20]
 
Sposób przygotowania:
Boczek oprószyć solą.
Przygotować marynatę: czosnek i cebulę obrać, drobno posiekać.
Ziele angielskie utłuc w mo?dzierzu.
Połączyć wszystkie składniki marynaty, natrzeć nią mięso, umieścić w naczyniu, przykryć, wstawić do lodówki na kilka godzin.
Piec na grillu, przewracając i smarując od czasu do czasu marynatą.
   
Składniki:
10 plastrów surowego boczku wieprzowego grubości ok. 0,5 cm
sól

Marynata:
3 łyżki oleju
2 łyżki ostrego keczupu
ząbek czosnku
mała cebula
po łyżeczce rozmarynu i majeranku
kilka ziaren ziela angielskiego
świeżo zmielony
pieprz, sól
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Mięsne - Przepis na Boczek pieczony

 

22_25