Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Bitki wołowe
  Ocena: (3.9 pkt.) Oceniało 31 osób.

Przepis dodał(a): Beata
[2007-07-09]
 
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, pozbawić żyłek i tłuszczu, pokroić na kawałki grubości ok 1 cm i średnicy ok 4-5 cm, następnie dokładnie rozbić tłuczkiem, opruszyć solą, pieprzem i mąką.
Na rozgrzanym smalcu podsmażyć cebulę pokrojoną w półplastry i przełożyc do gotującej się wody z kostką rosołową, grzybami i listkiem laurowym.
Na tym samym tłuszczu obsmażyć mięso na kolor jasnego złota, przełożyć wraz z tłuszczem do wywaru i dusic pod przykryciem do miękkości mięsa.
Przyrządzić zawiesinę z mąki, zagęścić sos i podawać z ziemniakami.
   
Składniki:
70 dkg chudej wołowiny
1 średnia cebula
1 ząbek czosnku
1 kostka rosołowa
1 - 2 suszone grzyby
1 - 2 liści laurowe
sól, pieprz
mąka
smalec
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Dania Mięsne - Przepis na Bitki wołowe

 

22_5