Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Precelki z sezamem
  Ocena: (4.2 pkt.) Oceniało 9 osób.

Przepis dodał(a): Asia
[2007-07-23]
 
Sposób przygotowania:
Najpierw z mąki, masła, żółtka, śmietany i cukru zagnieć ciasto i dobrze je wyrób.
Wstaw je na kilka godzin do lodówki.
Z ochłodzonego ciasta tocz wałeczki o średnicy około 0,5 cm, co drugi smaruj rozbełtanym białkiem i formuj precelki, skręcając wałeczek posmarowany z nieposmarowanym.
Precelki ułóż na natłuszczonej blasze i wstaw do gorącego piekarnika (1 ok.
200 stopni C) i posyp sezamem.
Piecz około 15 minut- aż do zarymienienia.
Z blachy zdejmować po ostudzeniu.
   
Składniki:
1 jajko
5 dag masła
szklanka mąki
szczypta cukru
2 łyżki gęstej śmietany
sezam
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Ciasteczka - Przepis na Precelki z sezamem

 
Telewizory
17_19