Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Pierniczki korzenne
  Ocena: (1.4 pkt.) Oceniało 315 osób.

Przepis dodał(a): Kama
[2007-07-14]
 
Sposób przygotowania:
Miód rozgrzać.
Mąkę wsypać do miski, zrobić dołek, wlać rozgrzany miód i wymieszać.
Dodać pozostałe składniki.
Wymieszać, a następnie wyrabiać ręką kilka minut.
Rozwałkowywać partiami podsypując mąką.
Wykrawać pierniczki foremkami.
Piec ok.
8-12 min.
w temp.
180°.
Po wystudzeniu polukrować.
Pierniczki można przechowywać w puszce ok.
3 tygodni.
   
Składniki:
300 g mąki
100 g cukru pudru
1 łyżka masła
1 jajo
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka przyprawy korzennej
½ szklanki miodu naturalnego
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Ciasteczka - Przepis na Pierniczki korzenne

 

17_11