Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Kulki orzechowe
  Ocena: (4.8 pkt.) Oceniało 107 osób.

Przepis dodał(a): Sara
[2007-07-11]
 
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać 1 łyżeczkę masła, dodaćorzechy i smażyć, cały czas mieszając, około 3-5 minut, aż się przyrumienią.
Ostudzić.

Płatki drobno pokruszyć.
Utrzeć masło, ostudzone orzechy i cukier puder, dodać płatki i mleko w proszku, zagnieć.
Lepić kulki o średnicy 3 cm.
   
Składniki:
50 g zmielonych orzechów włoskich
5 czubatych łyżek masła
1/2 szkl. płatków kukurydzianych
1 szkl. mleka w proszku
1/3 szkl. cukru pudru
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Ciasteczka - Przepis na Kulki orzechowe

 
Telewizory
17_7