Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Kruche ciasteczka z migdałami
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Justyna
[2007-07-11]
 
Sposób przygotowania:
Wyrabiamy na masę mąkę, masło i margarynę, cukier, orzechy lub migdały mielone (część całych orzechów zostawiamy do dekoracji).
Ciasto rozwałkowujemy w zgrabne ciasteczka o grubości ok.
0,5 cm.
Dekorujemy migdałami lub orzechami.
Pieczemy w nagrzanym do 200°C piekarniku przez 13-15 min na złotobrązowy kolor na blasze wyłożonej pergaminem.
Ciepłe jeszcze ciasteczka obtaczamy w cukrze pudrze zmieszanym w cukrem waniliowym.
   
Składniki:
30 dag mąki pszennej
20 dag mąki krupczatki
15 dag margaryny
10 dag masła
15 dag cukru
20 dag orzechów laskowych lub migdałów
1/2 paczki cukru waniliowego
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
cukier puder do obtoczenia
sól
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Ciasteczka - Przepis na Kruche ciasteczka z migdałami

 
Telewizory
17_8