Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Ciasteczka miodowe
  Ocena: (4.5 pkt.) Oceniało 130 osób.

Przepis dodał(a): Joanna
[2007-07-13]
 
Sposób przygotowania:
Utrzeć miód, cukier i żółtka.
Dodać sodę rozpuszczoną w niewielkiej ilości letniej wody, olejek lub skórkę i pianę z ubitych na sztywno białek.
Dobrze wymieszać, dodać tyle mąki by ciasto było dość gęste.
Wyrobić, rozwałkować placek na grubość około 1 cm, wykrawać foremką małe kółeczka lub inne formy, układać dość lu?no na wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką blasze.
Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 15 minut, aż będą rumiane.
   
Składniki:
35 dag miodu
5 dag cukru
2 jajka
1-0.5 szklanki mąki
2 dag sody oczyszczonej
olejek cytrynowy względnie skórka otarta z 0.5 cytryny
bułka tarta
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Ciasteczka - Przepis na Ciasteczka miodowe

 
Telewizory
17_10