Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Babeczki z jagodami
  Ocena: (3.6 pkt.) Oceniało 216 osób.

Przepis dodał(a): Kasia
[2007-06-28]
 
Sposób przygotowania:
Włożyć do jednej miski wszystkie składniki oprócz jagód.
Zmiksować.
Na końcu dodać jagody i delikatnie wymieszać z ciastem.
Włożyć masę do foremek wysmarowanych masłem.
Piec ok 30 minut w temperaturze ok.
190 stopni C.
Po upieczeniu babeczki można posypać cukrem pudrem lub ozdobić kleksem bitej śmietany.
   
Składniki:
15 dkg czarnych jagód
1,5 szkl mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
5 dkg płatków migdałowych
2 jajka
15 dkg cukru pudru
cukier waniliowy
15 dkg (3/4 kostki) masła
10 łyżek (1/3 szkl) mleka
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Ciasteczka - Przepis na Babeczki z jagodami

 

17_3