Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Babeczki jabłkowe
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Kasia
[2007-07-14]
 
Sposób przygotowania:
Z podanych składników zarobić ciasto, chłodzić przez godzinę.
Składniki nadzienia - oprócz jabłek - wymieszać.
Ciasto rozwałkować, wylepiać foremki do babeczek, dna ponakłuwać widelcem.
Włożyć do foremek plasterki jabłek, piec 10 min.
w 225`.
Zalać masą jajeczną, piec 15 min.
Wyjmować ostrożnie.
   
Składniki:
Ciasto:
25 dkg mąki
15 dkg masła
7 1/2 dkg cukru pudru
1 szt jajka
sól

Nadzienie:
1/2 kg jabłek - obrać, pokroić w plasterki
125 g śmietany
2 szt jajek
1 łyżka cukru
1 op cukru waniliowego
sól, galka muszkatołowa
cynamon
sok cytrynowy
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Ciasteczka - Przepis na Babeczki jabłkowe

 

17_12