Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Tort malinowy błyskawiczny
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Daga
[2007-07-12]
 
Sposób przygotowania:
Ser utrzeć z cukrem, śmietaną i ajerkoniakiem na gładką masę.
(Gdyby masa okazała się za lu?na dodać łyżeczkę rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody żelatyny).
Biszkopt pokryć masą serową.
Maliny umyć i osuszyć.
Ułożyć na masie serowej.
Wstawić na 30 min do lodówki.
przed podaniem posypać cukrem pudrem.
   
Składniki:
1 gotowy spód biszkoptowy,
3 łyżki cukru,
1 łyżka śmietany,
50 dag sera śmietankowego (potrójnie mielonego)
50 ml ajerkoniaku,
50 dag świeżych malin,
cukier puder do posypania.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Ciasta Biszkoptowe - Przepis na Tort malinowy błyskawiczny

 
Telewizory
15_9