Pyszne Przepisy Kulinarne
Pyszne Przepisy Kulinarne
  
Słownik | Składniki zywieniowe | Kontakt
 
Nasze przepisy:    Ciasta   Dania Główne   Surówki i Sałatki   Desery   Napoje   Zupy   Sosy  
  
Ciasta - przepisy kulinarne
Ciasta Biszkoptowe , Ciasta Czekoladowe , Ciasta Drożdżowe , Ciasta Kruche , Ciasteczka , Pozostałe Ciasta , Serniki Przepisy Kulinarne Ciasta
 
 
Ciasta Biszkoptowe : RAFAELLO
 

RAFAELLO


Przepis dodał(a): BEATA MUSIAł
[2007-11-28]
Oceń przepis. Oceniało 97 osób.
Ocena: Ocena(3.7 pkt.)  
Twoja ocena: (kliknij)
 
          
Sposób przygotowania:
z w/w składników upiec biszkopt w tortownicy ,po wystudzeniu przeciąć biszkopt na połowe jedna część pokruszyć drugą ułożyć na tortownicy razem z brzegiem
i naponczować częścią adwokatu .
śmietanę ubić razem z śnieżka wg.przepisu
czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzoną dodać do śmietany cały czas
ubijając dodać migdały i adwokat .
1/3 masy dodać do pokruszonego biszkoptu wymieszać i nałożyć/rozsmarować/na biszkopt w tortownicy resztę masy wylać na biszkopty zasypać wierzch kokosem i pozostawić w lodówce około 1 godz.
   
Składniki:
6jajek,
6 łyżek maki,
6 łyżek cukru 2 łyżeczka proszku do pieczenia
z w/w składników upiec biszkopt

1/2l śmietany 36%
2 szt.śnieżki w proszku
1szt. czekolady białej
0,10kg płatków migdałowych
0,20l adwokatu
Uwagi:
smacznego a dla smakoszy można naponczować biszkopt mocnym alkoholem a do biszkopty z masą proponuje dolać alkoholu
 
 
 
 
 
   
 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Ciasta Biszkoptowe - Przepis na RAFAELLO

15_18