Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Milky Way
  Ocena: (2.9 pkt.) Oceniało 120 osób.

Przepis dodał(a): Daniela
[2007-07-23]
 
Sposób przygotowania:
CIASTO:
Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać.
Dodać żółtka i jeszcze ubijać.
Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao.
Delikatnie wymieszać.

Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36cm.
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 stopni C.
Ostudzić i podzielić na 2 części.

MASA MLECZMA:
Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.
Ostudzić.
Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrem i mleko w proszku.

Przełożyć biszkopt kremem.

POLEWA:
Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu i polać wierzch ciasta.

Schłodzić w lodówce.
   
Składniki:
CIASTO NA BISZKOPT
6 jaj
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 - 3 łyżki kakao

MASA MLECZNA
1/2 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
25 dag margaryny
2 opakowania cukru waniliowego
2 szklanki mleka w proszku

POLEWA
15 dag czekolady mlecznej
około 6 łyżek mleka
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Ciasta Biszkoptowe - Przepis na Milky Way

 
Telewizory
15_16