Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Delicje
  Ocena: (4.5 pkt.) Oceniało 106 osób.

Przepis dodał(a): Diana
[2007-07-17]
 
Sposób przygotowania:
Upiec biszkopt:
wsypać cukier do miski, wbić jajka i ubijać ok.10 minut, aż masa bedzie puszysta.
Wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać, wlać do nasmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blachy.
Piec ok.
30 min w temperaturze 180 stopni.

Przekroić biszkopt na dwie cześci, górną odkładamy i wycinamy kieliszkiem kółka w równych odstępach.


Rozpuścić galaretkę według przepisu na opakowaniu i pozostawić.

W 3 szklankach mleka gotujemu budyń, dosypujemy 4 łyżki cukru, do gorącego budyniu dodajemy margarynę i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Gorącą masę wylewamy na dolną część biszkoptu i przykrywamy "dziurawą" górą, lekko dociskamy i odstawiamy do wystudzenia.
Gęstniejącą galaretkę nakładamy łyżką w dołki na biszkopcie i nakrywamy kapturkami lekko dociskając.


Całość polewamy polewą czekoladową.
   
Składniki:
Na biszkopt:
8 małych lub 7 dużych jajek,
1,5 szkl. cukru,
2 czubate szklanki mąki pszennej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Pozostałe składniki:
2 opakowania budyniu śmietankowego,
1 galaretka,
3 szklanki mleka,
0.5 kostki margaryny,
polewa czekoladowa.
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Ciasta Biszkoptowe - Przepis na Delicje

 

15_14