Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Ciasto bakaliowe z ananasem (zakrapiane)
  Ocena: (3.7 pkt.) Oceniało 19 osób.

Przepis dodał(a): Renia
[2007-06-22]
 
Sposób przygotowania:
Bakalie (rodzynki, orzechy - pokrojone, migdały) dzień wcześniej zalać alkoholem (żeby się dobrze napiły;).

5 żółtek utrzeć z cukrem pudrem i masłem na krem.
Do gotowego kremu wmieszać bakalie i ananas (pokrojony na małe cząstki) i wyłożyć na biszkopt.


Kremówke ubić z galaretką cytrynową przygotowaną w połowie zalecanej objetości wody.

Na koniec udekorować polewą czekoladową lub wiórkami z czekolady.
   
Składniki:
spód biszkoptowy lub kokosowy
krem:
20 dkg rodzynek,
20 dkg orzechów włoskich,
10 dkg płatków migdałowych,
250 ml wódki,
5 żółtek,
5 łyżek cukru pudru,
25 dkg masła,
ananas w puszce.

500 ml śmietany kremówki,
galartetka cytrynowa
czekolada do dekoracji
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Ciasta Biszkoptowe - Przepis na Ciasto bakaliowe z ananasem (zakrapiane)

 

15_2