Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Chłodnik z botwinki
  Ocena: (4.7 pkt.) Oceniało 47 osób.

Przepis dodał(a): Marzena
[2007-07-16]
 
Sposób przygotowania:
Liście botwinki i buraczki umyć.
Zagotować 2 szklanki wody, dodać botwinkę, buraczki i kostkę bulionową.
Gotować wsyztsko około 15 minut.
Rzodkiewki pokroić w plasterki.
Ogórka umyć i pokroić w plasterki.
Koperek i szczypiorek umyć i posiekać.
Botwinkę i buraczki odcedzić.
Buraczki obrać i pokroić w plasterki.
Wywar wymieszać ze śmietaną i maślanką.
Dodać buraczki, botwinkę, rzodkiewki oraz ogórek, szcypiorek i koperek.
Wszytsko wymieszać.
Przyprawic do smaku.
Wstawić na 2 godzinki do lodówki.
   
Składniki:
pęczek botwinki
kostka bulionowa warzywna
ogórek zielony
pęczek rzodkiewek
pół pęczka koperku
pół pęczka szczypiorku
200 ml śmietany kwaśnej
150 ml maślanki
sól
pieprz
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Chłodniki - Przepis na Chłodnik z botwinki

 
Telewizory
39_6