Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Chłodnik truskawkowy
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Sylwia
[2007-06-27]
 
Sposób przygotowania:
Truskawki myję, odsączam i usuwam szypułki.
Połowę owoców miksuję z pozostałymi składnikami i wstawiam do lodówki.
Pozostałe owoce przekrawam na połówki i dodaję do chłodnika, kilka zostawiam do dekoracji na talerzach.
Taki chłodnik wyśmienicie smakuje z makaronem lub biszkoptami.
   
Składniki:
3/4 kg truskawek
3 szklanki kefiru lub maślanki
szklanka śmietany 18%
3 łyżki cukru
szczypta soli
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Chłodniki - Przepis na Chłodnik truskawkowy

 
Telewizory
39_3