Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Chłodnik poziomkowy
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Iwona
[2007-06-27]
 
Sposób przygotowania:
Poziomki przebrać, umyć, usunąć szypułki, przetrzeć przez gęste plastykowe sito lub zmiksować.
Zagotować mleko z cukrem, cukrem waniliowym i sproszkowanym cynamonem.
Ostudzić i zalać rozdrobnione poziomki.
Rozmącić żółtka i połączyć z zupą, ale już nie gotować.
Podawać na zimno z groszkiem ptysiowym.
   
Składniki:
25 dag poziomek,
50 dag cukru,
1l słodkiego mleka,
2 żółtka,
cynamon,
cukier waniliowy
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Chłodniki - Przepis na Chłodnik poziomkowy

 
Telewizory
39_2