Ta strona korzysta z plików cookie (ciasteczka). więcej informacji
 

 

 

Chłodnik jabłkowo-selerowy
  Ocena: (0 pkt.) Oceniało 0 osób.

Przepis dodał(a): Agnes
[2007-07-16]
 
Sposób przygotowania:
Rozpuścić kostki rosołowe w 1,5 litra wody.
Posiekać cebulę i wrzucić do garnka.
Smażyć z margaryną.
Obrać seler i pokroić go w kostkę.
Jabłka pokroić również w kosteczkę.
Jabłka i seler wrzucić do cebuli i smażyć 10 minut.
Dodać startą gałkę.
Wlać bulion do warzyw i zagotować.
Gotować 20 minut.
Zmiksować to i dodać sól i pieprz.
Wstawić do lodówki na 5 godzin.
Serwować na zimno.
   
Składniki:
1/2 gałki muszkatałowej
2 kostki bulionowe
2 cebule
4 łyżki margaryny
sól
pieprz
1 seler
3 zielone jabłka
Uwagi:
brak
 
 
 
 

 

 

 

 
AlePycha.pl - Przepisy Kulinarne

Chłodniki - Przepis na Chłodnik jabłkowo-selerowy

 
Telewizory
39_7